De juiste Mobitec-eettafel kiezen

D Published 12 september 2016 13:59 Interieurdesign / Inrichtingstips

Eindelijk, uw besluit staat vast: uw volgende eetkamertafel wordt een Mobitec-tafel! Nu moet u alleen nog een model en de gewenste afwerking kiezen. Niet zo eenvoudig, als u de grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden ziet. We leiden u langs alle mogelijke opties.

Oxford, Cardiff, Melbourne’15, Lancaster of Moods? Keuze genoeg, als u de eetkamertafels in onze catalogus bekijkt.

“Kies je model, dan laat ik de opties zien”

Iedere collectie heeft zijn eigen stijl, opties en bijzonderheden. De tafels Melbourne’15 beschikken bijvoorbeeld over een geïntegreerd verlengstuk (het vermaarde “vlindermechanisme” waarover we hier al eerder hebben gesproken).

Het tafelblad van de Lancaster kan worden voorzien van roestvrijstalen regels, die niet alleen decoratief zijn maar ook de mogelijkheid bieden om zonder schade hete schalen op tafel te zetten.

Tot slot, om te profiteren van de voordelen van een Fenix NTM-coating moet u zich verdiepen in de Oxford-modellen of de tafel Mood #T8.

Overzicht van de beschikbare opties voor iedere collectie:

Welk materiaal kiest u voor het blad van uw eettafel?

Massief hout of meubelplaat. Keramiek, Fenix NTM, HPL, multiplex … de keuze is immens. Uw smaak maar ook de gewenste eigenschappen zullen bij uw keuze de doorslag geven. Ontdek hieronder de kenmerken van ieder oppervlak.

Massief hout: een uniek en natuurlijk uiterlijk

Gaat u voor een look die eerlijk en natuurlijk is? Voor een unieke afwerking? Kies dan massief hout. Al ons hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen (PEFC-label). We gebruiken bovendien alleen maar kleuren op waterbasis, om onze ecologische voetafdruk te beperken.

Als u hout met zichtbare knoesten zoekt, dan is het stoere uiterlijk van rustiek eiken of beuken een goede keuze.

Voordelen: een uniek design. Puur praktisch: een beschadiging op een geolied tafelblad van massief hout is te verhelpen met schuurpapier en een nieuwe behandeling met olie.

Nadelen: massief hout is een levend materiaal dat blijft werken. Om vervormingen te beperken en de stabiliteit te verbeteren, brengen we metalen dwarsverbindingen in het tafelblad aan.

fineer: gegarandeerde stabiliteit

Als u bang bent voor de vervormingen van massief hout, dan kunt u kiezen voor multiplex, dat vrij is van spanningen. Het uiterlijk is uiteraard minder uniek maar heeft nog wel de uitstraling van hout.

Voordelen: geen risico op barsten en kromtrekken.

Nadelen: het uiterlijk is repetitiever omdat het fineerhout in dunne plakken wordt gesneden (zoals een brood), en dat dicht bij elkaar liggende “plakken” een vergelijkbaar patroon vertonen. Bij het kiezen van de fineerbladen wordt weliswaar naar afwisseling gezocht, maar toch kan het voorkomen dat er identieke stukken fineer op eenzelfde tafelblad terecht komen.

Al onze afwerkingsmogelijkheden in hout bekijken

HPL: duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

HPL of “High Pressure Laminate” bestaat uit verschillende lagen geïmpregneerd en samengeperst kraftpapier. Het is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Voordelen: zeer stijf en bestand tegen lichte krassen, schokken en slijtage. Eenvoudig te onderhouden.

Nadelen: als u een natuurlijk materiaal zoekt, zal HPL niet aan uw verwachtingen voldoen. Toch is het een zeer interessant en mooi materiaal.

Meer informatie over onze afwerkingsmogelijkheden in HPL

Keramiek: ecologisch, duurzaam en hoogwaardig

Keramiek wordt op maat gemaakt door keramisten en is een 100% natuurproduct met een uitzonderlijk uiterlijk en bovendien met ongeëvenaarde technische kenmerken.

Voordelen: bestand tegen krassen, chemicaliën, alkalische producten, hitte, vorst en uv. Gemakkelijk schoon te maken met water.

Nadelen: de tafelrand is kwetsbaar, pas op met stoten!

De afwerkingsmogelijkheden in keramiek bekijken

Fenix NTM: de voordelen van nanotechnologie

Deze uiterst innovatieve coating heeft niet alleen unieke eigenschappen maar is ook heel mooi en voelt zijdezacht aan.

Voordelen: mat oppervlak, toont geen vingerafdrukken, hygiënisch etc. Kleine krassen kunnen worden verwijderd met een normaal strijkijzer! Meer informatie in dit artikel.

Nadelen: dit is wederom een technologisch geavanceerd materiaal en zeker geen natuurproduct. De eigenschappen zijn echter uniek!

De afwerkingsmogelijkheden in Fenix NTM bekijken