Shoot nieuwe collecties: Mobitec proeft de zeelucht

D Published 15 maart 2018 16:10 Mobitec / Nieuws

Om onze kersverse beursstand aan te kleden, organiseerden we een foto- en videosessie met onze nieuwste collecties in Koksijde. Een terugblik op een eerder ongewone shoot!

6 oktober 2017. Door weer en wind balanceert model Grégory Blondeau tussen twee Pure-stoelen in het zilte Noordzeewater. Ondanks deze moeilijke omstandigheden vereeuwigt het fototoestel van Christian Charlier (XACT-Production) hem met een erg vrolijke blik.

Dit was de kers op de taart van de Mobitec-shoot! Een avontuur van vier intense dagen, zonder daarbij de voorbereiding en postproductie in rekening te brengen. Sarah Wattieau, grafisch ontwerper bij Mobitec en verantwoordelijke van het project, blikt voor ons terug op deze buitengewone shoot.

Hoe is het idee voor deze shoot ontstaan?

Tijdens een bezoek aan het salon Maison&Objet, stootte ik op de prachtige stand van Baobab – een merk van geurkaarsen en huisparfums. Naast de erg overzichtelijke indeling werd mijn aandacht vooral getrokken door de behoorlijk grote foto’s van Afrika. Dit bracht me op het idee om onze nieuwe stand aan te kleden met foto’s op groot formaat, een beetje zoals wandtapijten.

Voorts was er op het meubelsalon in Milaan een stand die stilstaande beelden combineerde met video-animaties. Het was alsof de statische beelden plots tot leven kwamen. Ook dit idee wilden we verwerken in onze stand.

Dat was het basisidee. Maar daar is nog flink aan gesleuteld, niet waar?

Inderdaad! We waren geïnspireerd, maar wilden vooral ons eigen concept ontwikkelen. In overleg met het ontwerpteam hebben we uiteindelijk besloten om voor foto- en videomateriaal in zwart-wit te gaan. We wilden een strakke stijl creëren die onze producten deed uitblinken. Het idee bestond erin om het tentoongestelde product te associëren met een setting op onze stand.

We wilden geen alledaagse, saaie of trieste taferelen, daarom beeldden we ons situaties in met een danser, een muzikant, een meisje met een grote hoed... Het was de bedoeling om afstand te nemen van een puur commerciële shoot en zo de emotie te benadrukken.

Waarom kozen jullie de Noordzee als achtergrond?

Vooral omwille van de timing. We hadden maar weinig tijd om deze beelden in te blikken, dus het was gemakkelijker om iedereen op één plek bij elkaar te krijgen. In totaal namen zeven modellen van het Brusselse bureau Dominique Models deel aan de shoot. Daar kwam heel wat logistiek organiseerwerk aan te pas.

Draaien aan zee: hoe ging dat uiteindelijk?

Niet makkelijk, zelf al zijn we heel tevreden over het resultaat. Er stond enorm veel wind en het was eerder koud. Voor de foto's van Nancy Eissaoui was het bijvoorbeeld de bedoeling dat haar grote hoed door de wind zou worden meegesleurd en dat ze hem zou achtervolgen. Klinkt eenvoudig. Maar omdat de richting van de wind niet te controleren valt, was het verre van gemakkelijk…

Sommige Mobitec-producten werden aan een nogal harde behandeling onderworpen. We denken bijv. aan de Pure-stoelen die met hun voeten in het water stonden.

Dat is waar. Maar voor alle duidelijkheid: ook na de shoot waren ze nog in perfecte staat.

We raden u echter niet aan om hetzelfde te doen met uw Mobitec-meubels! ;-)

Making-of

Neemt u graag een kijkje achter de schermen? We vereeuwigden deze onvergetelijke shoot in een korte video!

Koksijde 2017 - Teaser by Mobitec.

Ontdek onze nieuwe collecties

Ontdek alle modellen van de stoelen Pure en Margaux en de tafel London in onze catalogus.