ONDERHOUD EN REINIGING

Hoe onderhoud ik mijn tafel met massief houten blad het best?

Over het algemeen volstaat een met schoon water bevochtigde doek voor het dagelijks onderhoud van alle massief houten tafelbladen (gevernist, geolied of geolied en gekleurd).

Voor het behandelen van vlekken op een geoliede tafel is het aangeraden de oppervlakte met fijn schuurpapier (400 gr) af te schuren en daarna de meegeleverde onderhoudskit te gebruiken.

Om een geoliede en gekleurde tafel een grondige onderhoudsbeurt te geven, is het aangeraden niet te agressief te schuren en de meegeleverde onderhoudskit te gebruiken.


Hoe onderhoud ik mijn tafel met gefineerd blad het best?

Over het algemeen volstaat een met schoon water bevochtigde doek voor het dagelijks onderhoud van alle gefineerde tafelbladen (gevernist, geolied of geolied en gekleurd).

Bij vlekken op een geolied gefineerd tafelblad is schuren, ook licht, afgeraden (vraag eventueel raad aan een vakman-schrijnwerker). Gebruik de met de tafel meegeleverde onderhoudskit.


Heeft Mobitec kits voor onderhoud en herstelling?

Ja, Mobitec heeft onderhoudskits voor geoliede tafelbladen. Mobitec biedt geen reparatiekits voor herstellingen aan het hout zelf.


Zijn de stofferingen wasbaar?

Sommige soorten stof zijn wasbaar, andere niet. Specifieke informatie over elke soort stoffering vindt u op het tabblad MATERIALS.


Hoe onderhoud ik stof en leer het best?

De behandeling hangt af van het overtrekkingsmateriaal. Sommige stoffen zijn in de machine wasbaar, andere moeten chemisch worden gereinigd. Om te bepalen hoe uw meubelstof dient te worden onderhouden leest u best de onderhoudsinstructies op het tablad MATERIALS op deze website. Bij sommige stofferingen kunnen vlekken worden behandeld zonder de hoes van de stoel af te nemen (Aqua clean).

Leer (puma / montana) hoeft niet vaak grondig te worden behandeld. Voor het dagelijks onderhoud volstaat een licht vochtige doek.