PRODUCTEN

Wat is een “vaste” hoes, een “los gefixeerde” hoes, een “losse hoes”?

Vaste hoes: de stof wordt op de structuur vastgeniet en kan niet worden losgemaakt. Met een vaste hoes wordt een strakke stoffering verkregen.

Los gefixeerde hoes: de stof is met klittenband (VELCRO) op de structuur vastgezet. Zoals bij een vaste hoes kan een strakke stoffering worden verkregen, met als bijkomend voordeel dat de hoes kan worden verwijderd, gewassen of vervangen.

Losse hoes: de stof wordt aan de achterkant van de stoel met klittenband op zijn plaats gehouden maar niet strak gespannen, voor een gewild lossere stoffering met een “casual” effect.


Welke glijders kies ik best?

Mobitec-meubels kunnen met verschillende glijders of pootdoppen worden geleverd.

De standaardversie is een PET-glijder met aangepaste kleur volgens de tint van het onderstel van de stoel. Deze witte of donkerbruine glijders zijn geschikt voor tegelvloeren, vloeren uit natuursteen en meer algemeen alle harde vloeren.

Op aanvraag kunnen zonder prijstoeslag ook metalen glijders (ideaal voor tapijt en vaste vloerbekleding) of vilten glijders (ideaal voor parket) worden geleverd. De vilten glijders worden eveneens in een aangepaste kleur geleverd, wit of donkerbruin.

Mits prijstoeslag kunt u ook kiezen voor PTFE (Teflon) glijders voor intensief gebruik (contract business).


Wat is het verschil tussen eiken en rustiek eiken?

Bij rustiek eiken zijn per definitie knopen of kwasten op de afgewerkte oppervlakte zichtbaar. Het gaat om perfect gezond hout; de knopen of kwasten hebben geen invloed op de structuur van het blad.

Opgemerkt: rustiek eiken wordt niet gebruikt voor Mobitec-stoelen.


Wat is het verschil tussen beuken et rustiek beuken?

Bij rustiek beuken zijn per definitie knopen, kwasten of rodere plekken op het afgewerkte oppervlak zichtbaar. De knopen, kwasten of rodere plekken hebben geen invloed op de structuur van het blad.

Rustiek beuken wordt niet gebruikt voor Mobitec-stoelen.


Kies ik beter voor massief of gefineerd hout?

De keuze hangt af van het gewenste visuele effect.

Een massieve tafel is telkens uniek, het aanzicht wordt bepaald door de plank waaruit het blad is gemaakt. Elke plank, elk knopenmotief is uniek. Een meubel in massief, natuurlijk geolied hout heeft als groot voordeel dat het goed herstelbaar is. Bij een diepe kras of stoot kunt u de tafel als nieuw krijgen door het blad af te schuren en opnieuw te behandelen met de meegeleverde kit.

Voor een betere stabiliteit van het tafelblad worden metalen versterkingen in het blad aangebracht om doorbuigen en scheeftrekken te vermijden.

En blad van gefineerd multiplex bestaat voor de meeste tafels uit een hartblad van massief hout (vaak naaldhout) dat langs beide kanten wordt verstevigd door een opgelegde HDF-plaat. De buitenkant wordt aan weerszijden afgewerkt met massief houten fineer van 0,6 mm dik.

Het verkregen effect is repetitiever omdat het fineerhout in dunne plakken wordt gesneden (zoals een brood), en dat dicht bij elkaar liggende “plakken” een vergelijkbaar patroon vertonen. Bij het kiezen van de fineerbladen wordt weliswaar naar afwisseling gezocht, maar toch kan het voorkomen dat er bijna-identieke stukken fineer op eenzelfde tafelblad terecht komen.

Een voordeel van dit type blad is zijn hoge stabiliteit, die verkregen wordt omdat er in het blad nagenoeg geen interne spanningen bestaan. Het risico op splijten, scheuren of scheeftrekken is dus zo goed als nihil.


Wat is HPL?

HPL is een afkorting van “High Pressure Laminate”. Dit materiaal bestaat uit verschillende lagen geïmpregneerd en samengeperst kraftpapier.

HPL is een zeer stijf materiaal, goed tegen lichte krassen bestand en gemakkelijk in het onderhoud.


Wat is keramiek?

Keramiek is even hard als een tegelvloer, krasbestendig en gemakkelijk in het onderhoud.

Belangrijke opmerking: keramiek is hard, maar ook breekbaar (zoals glas), vooral bij stoten met harde of zware voorwerpen op de rand van het tafelblad.


Wat is een gemelamineerde plaat?

Dit soort platen wordt gemaakt van een laag melamine (kunststof) die op een dunne laag papier wordt geplaatst en op een dragerlaag gelijmd (vaak een HDF-spaanplaat). Gemelamineerde platen zijn minder kras- en stootbestendig dan laminaatplaten.

Wat is Fenix?

Fenix NTM is een uiterst innovatieve coating die is ontwikkeld door Arpa Industriale, een Italiaans bedrijf dat hoogwaardige laminaatplaten voor interieurgebruik produceert.

Het oppervlak wordt verkregen door een combinatie van nanotechnologie en een nieuwe generatie acrylharsen. Het oppervlak krijgt door dit nieuwe procedé unieke eigenschappen en een prachtig uiterlijk.