FAQ

Algemeen

Kan ik als privépersoon rechtstreeks bij Mobitec meubels kopen?

Neen, Mobitec verkoopt zijn producten enkel aan professionals: meubelwinkels enerzijds, firma’s gespecialiseerd in de totaalinrichting van horeca, winkels, woningen en kantoren anderzijds.

Bent u geïnteresseerd in een bepaald product? Aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze verdelers.

Ontdekt u graag onze verschillende collecties? Onze showroom in Eupen is ook toegankelijk voor particulieren. Plan uw bezoek!

Ik ben een professional en geïnteresseerd in de producten van Mobitec. Wie kan ik contacteren?

Stuur een e-mail naar marketing@mobitec.be met daarin de contactgegevens van uw firma. De vertegenwoordiger die verantwoordelijk is voor uw regio neemt rechtstreeks contact met u op!

Wat is de standaard levertermijn?

Het duurt gewoonlijk 8 à 9 weken voordat een product aan onze verdelers wordt geleverd. Afhankelijk van uitzonderlijke situaties kunnen deze termijnen langer zijn. De exacte levertijd aan onze dealer staat vermeld op de orderbevestiging. De levertermijn voor de eindklant kan per verdeler verschillen en is niet onze verantwoordelijkheid.

 

Hanteert Mobitec een minimum opdrachtgrootte?

Nee, en dat is trouwens één van onze sterke troeven. Mobitec produceert zonder minimum opdrachtgrootte. Door het grote aantal beschikbare afwerkingsmogelijkheden legt Mobitec geen stock aan. Alle leveringen worden na opdracht geproduceerd, of het nu om 1 of 100 stuks gaat.

Heeft Mobitec een showroom? Voor wie en wanneer is die toegankelijk?

Ja, wij beschikken over een showroom op ons hoofdkantoor in Eupen (België).

Deze ruimte is zowel toegankelijk voor professionele als particuliere klanten en dit op afspraak tussen de gebruikelijke kantooruren (van maandag tot donderdag tussen 8 en 17 uur en op vrijdag van 8 tot 16 uur).

Kom meer te weten over onze showroom.

Onze producten

Wat is het verschil tussen een 'vaste' hoes, een 'los gefixeerde' hoes of een 'losse' hoes?

  • Vaste hoes: de stof is onlosmakelijk op de structuur vastgeniet. Een vaste hoes zorgt voor een strakke stoffering.
  • Los gefixeerde hoesde stof is met klittenband (VELCRO) op de structuur vastgezet. Dit zorgt net als bij een vaste hoes voor een strakke stoffering, met als bijkomend voordeel dat u de hoes kan verwijderen, wassen of vervangen.
  • Losse hoes: een klittenband houdt de stof aan de achterkant van de stoel op zijn plaats, maar is niet strak gespannen. Dit zorgt voor een lossere stoffering met een ‘nonchalant’ effect.

Welke glijders kies ik best?

Er zijn verschillende types glijders beschikbaar.

  • Standaard PET-glijders waarvan we de kleur afstemmen op de tint van het onderstel van uw stoel (wit of donkerbruin). Deze glijders zijn geschikt voor tegels, natuursteen en andere harde vloeren.
  • Op aanvraag maar zonder meerkost kunt u kiezen voor glijders in metaal (ideaal voor vast tapijt) of vilt (ideaal voor parket). De vilten glijders worden eveneens aangepast aan de kleur van uw stoel: wit of donkerbruin.
  • Een andere optie tegen een meerprijs: PTFE-glijders (Teflon). Uiterst geschikt voor intensief gebruik (contract business).

Wat is het verschil tussen eiken en rustiek eiken?

Rustiek eiken vertoont per definitie knopen of kwasten op het afgewerkte oppervlak. Het gaat om perfect gezond hout, waarbij deze knopen of kwasten geen invloed hebben op de structuur van het blad. Mobitec gebruikt geen rustiek eiken voor stoelen.

Kies ik beter voor massief of gefineerd hout?

Dit is een kwestie van de look die u voor ogen hebt.

Een massieve tafel is telkens uniek, het gebruikte hout bepaalt het uitzicht van het blad. Elke plank, elke knoop of kwast is uniek. Een meubel in massief, natuurlijk geolied hout heeft als groot voordeel dat makkelijk te herstellen is. Bij een diepe kras of stoot volstaat het vaak om het blad af te schuren en opnieuw te behandelen met de meegeleverde kit. Voor een betere stabiliteit van het tafelblad brengen we metalen versterkingen in het blad aan om doorbuigen en scheeftrekken te vermijden.

Multiplex zorgt voor een repetitiever uitzicht omdat het hout in dunne plakken wordt gesneden (zoals een brood). Dicht bij elkaar liggende ‘plakken’ vertonen uiteraard een vergelijkbaar patroon. Bij het kiezen van de fineerbladen zorgen we voor de nodige afwisseling, maar toch kan het voorkomen dat er bijna identieke stukken fineer op eenzelfde tafelblad terecht komen.

Een multiplex blad bestaat voor de meeste tafels uit een massieve kern (vaak naaldhout) dat langs beide kanten wordt verstevigd door een opgelegde HDF-plaat. De buitenkant wordt aan weerszijden afgewerkt met massief fineerhout van 0,6 mm dik.

Het voordeel van dit type blad is zijn hoge stabiliteit. Het risico op interne spanningen in het blad zijn zo goed als nihil, net als het risico op splijten, scheuren of scheeftrekken. 

Wat is HPL?

HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’. Dit materiaal bestaat uit opeenvolgende lagen geïmpregneerd en samengeperst kraftpapier. HPL is een zeer stijf materiaal, zeer goed bestand tegen lichte krassen en gemakkelijk in onderhoud.

Wat is keramiek?

Keramiek is even hard als een tegelvloer, krasbestendig en gemakkelijk in het onderhoud. Opgelet: keramiek is hard, maar ook breekbaar (zoals glas), vooral bij stoten met harde of zware voorwerpen op de rand van het tafelblad.

Wat is melamine?

Melamine is een synthetisch materiaal dat op een dun vel papier is geplaatst en op een dragende laag is vastgelijmd, vaak een HDF-spaanplaat. Melamine is minder resistent dan laminaat.

 

 

Wat is Fenix?

Fenix NTM is een uiterst innovatieve coating, ontwikkeld door Arpa Industriale – een Italiaans bedrijf dat hoogwaardige laminaatplaten voor interieurgebruik produceert.

Het oppervlak is een combinatie van nanotechnologie en een nieuwe generatie acrylharsen. Het oppervlak krijgt door dit nieuwe procedé unieke eigenschappen en een prachtig uiterlijk.

Onderhoud en reiniging

Hoe onderhoud ik mijn massief houten tafel het beste?

Voor het dagelijks onderhoud van onze massief houten tafelbladen (gevernist, geolied of geolied en gekleurd) heeft u in principe niet meer nodig dan een doek die licht bevochtigd is met proper water. 

Vertoont uw geoliede tafel vlekken? Dan is het aangewezen om deze lichtjes af te schuren met zeer fijn schuurpapier (400 gr) en daarna te behandelen met de meegeleverde onderhoudskit.

Heeft u een geoliede én gekleurde tafel en wilt u deze een onderhoudsbeurt geven? Gebruik dan vooral de meegeleverde onderhoudskit om te agressief schuren te voorkomen.

Hoe onderhoud ik mijn multiplextafel het beste?

Voor het dagelijks onderhoud van uw multiplextafel, ongeacht de afwerking (gevernist, geolied of geolied en gekleurd) heeft u in principe niet meer nodig dan een doek die licht bevochtigd is met proper water. 

Vertoont uw geoliede tafel vlekken? Gebruik dan enkel de meegeleverde onderhoudskit en vermijd elke vorm van schuren.

Hoe onderhoud ik mijn Fenix-tafel het beste?

Verwijder onzuiverheden met een ontvetter en een propere microvezeldoek. Veeg vervolgens af met een microvezeldoek en warm water. Bij hardnekkige vlekken kunt u ook benzeen gebruiken om te reinigen.

Voor een langdurige regeneratie van het oppervlak is het aanbevolen om regelmatig te reinigen met een reinigingsgom. Voor het verwijderen van microkrassen, wrijft u de reinigingsgom in cirkelvormige bewegingen over de aangetaste zone.

Hoe onderhoud ik mijn HPL-tafel het beste?

De meeste vlekken zijn heel eenvoudig te verwijderen met een zachte doek en warm water. Gebruik zo nodig een lichte huishoudreiniger, spoel af met proper water en maak het tafelblad droog met een propere doek.

Hoe onderhoud ik mijn keramische tafel het beste?

Gebruik een vochtige doek en een neutraal reinigingsmiddel, allesreiniger, siliconenvrije glasreiniger of een milde azijnreiniger om vlekken en lichte gebruikssporen te verwijderen.

Vetvlekken verwijdert u met alkalische reinigingsmiddelen. Voor kalksteenvlekken gebruikt u een azijn- of kalkaanslagreiniger. Olie, wijn, azijn, thee, koffie of sap kunnen met een vochtige doek worden verwijderd.

Gebruik voor hardnekkig vuil en opgedroogde vlekken een schraper in kunststof. Behandel vervolgens het vuile gedeelte met een mild schuurmiddel (voor keramische platen) en een schuurspons zonder metalen onderdelen. Herhaal de bewerking indien nodig. Spoel af met water en droog na het reinigen.

Heeft Mobitec kits voor onderhoud en herstelling?

Ja, wij beschikken over onderhoudskits voor geoliede tafelbladen. Mobitec biedt echter geen reparatiekits voor herstellingen aan het hout zelf.

Zijn de stoffen wasbaar?

Sommige soorten stof zijn wasbaar, andere niet. Check de onderhoudsinstructies.

Hoe onderhoud ik stof en leder het best?

Dit hangt af van het type bekleding. Sommige stoffen zijn machinewasbaar, andere reinigt u beter chemisch. Om precies te weten hoe u uw meubelstof dient te reinigen, raden wij aan de onderhoudsinstructies aandachtig door te nemen. Bij sommige stoffen kunt u zelfs vlekken behandelen zonder de hoes van de stoel af te nemen (aqua clean).

Leder (puma / montana) heeft vaak geen grondige behandeling nodig. Voor het dagelijks onderhoud volstaat een licht vochtige doek.

Algemene Voorwaarden

Waar kan ik jullie algemene verkoopsvoorwaarden vinden?

Onze algemene verkoopsvoorwaarden (BtoB) zijn beschikbaar op https://www.mobitec.be/nl/avv